Zikirmatikli Esmaül Hüsna ve Salavatlar

 Esma’ül Hüsna Allah’ın en güzel isimlerini belirtir. Allah’ın bu isimlerini bilmek, anlamlarını öğrenmek hem Allah’ı daha iyi tanımaya hem de faziletlerine nail olmayı sağlar. Allah’ın isimlerinin bilinmesinin, ezberlenmesinin ve anlamlarının bilinmesinin önemi Allah resulü Hz. Muhammed (s.a.v.)’in hadislerinde belirttiği üzere çok önemlidir. Hem sağlık açısından hem de manevi açıdan çok büyük önemi olduğu hadislerde vurgulanmıştır.



Salavat, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'i sanmak ve ona saygı göstermek için kullanılan bir tabirdir. Hadis kaynaklarında salavat getirmenin faziletleri hakkında birçok bilgi yer almıştır. Kur'an-ı Kerim'de yer alan bir ayette de Allah ve meleklerin Hz. Muhammed'e bu duayı okuduğu bildirilmiş ve Müslümanlardan da salavat ve selam okumaları istenmiştir.


Her Müslümanın okuması ve dilinden düşürmemesi gereken bir dua niteliğinde bir tabirdir salavatlar. Özellikle dini gecelerin feyzinden faydalanmak isteyenler bu önemli gecelerde bol bol salavat getirir.


Bizler de bu uygulamamızda Allahü Teala'nın 99 güzel ismi ile birlikte Peygamber Efendimiz için onlarca Salavat - ı Şerife yi sizler için  derledik. Her bir Esma ve Salavat'ın altında o sayfa için özel zikirmatik bulunan sayfalarda kaldığınız yeri otomatik olarak kaydedebilirsiniz. 




Ayrıca sizlerin kendizin özel zikirlerini çekebilmeniz için içerisine gerçek bir zikirmatik e benzeyen animasyonlu zikirmatik ekledik. Orada da kaldığınız yer otomatik olarak kaydediliyor. Artık istediğiniz her yerde ister Esmalarla ister Salavatlarla zikirlerinizi çekebilir, isterseniz kendi zikirlerinizi zikirmatik ile çekebilirsiniz. Ayrıca uygulamamız içerisindeki bağlantılar sayesinde Kur'an-ı Kerim ve Meali, Elif ba, Namaz Sureleri vb. dini uygulamalarımızı indirebilirsiniz.







Yorum Gönder

0 Yorumlar