Küçük Cevşen, Sureler ve Dualar

  Cevşen zırh anlamında Farsça bir kelimedir. Ehl-i Beyt kaynaklarından Musa Kâzım, Cafer-i Sadık, Muhammed Bakır, Zeynelabidin ve Hüseyin b. Ali (ra) ve Hz. Ali (ra) tarıkıyla Peygamberimizden (asm) rivayet edildiği için Farsça “Cevşen” ve Arapça “Kebir” terkibi ile “Cevşenü’l-Kebir” ismi ile rivayet edilmiştir.



Uhut Savaşının son dakikalarında Hz. Cebrail’in (as) getirdiği Cevşen’i peygamberimiz (asm) Allah’ın hıfzı ile hafızasına aldı, zırhı çıkarıp okudu. İnsanları koruma etkisi bulunan cevşen sayesinde ordu daha iyi bir güçle savaşa katılmıştır. Cebrail (a.s) bu duanın koruma gücünü Hz. Muhammed’e (s.a.v) anlatarak cevşenin önemini kendisine belirtmiştir.



Günümüzde insanların askere ya da savaşa giderken cevşen duasının bulunduğu kolyeyi boyunlarına takmasının anlamı da cevşenin koruma gücünden gelmektedir. Her türlü gelecek olan zarara karşı kişiye koruma sağlayan cevşen, içerisinde güçlü dualar barındırmaktadır. Cevşenin düzenli olarak okunması ve kişinin üzerinde taşıması büyük fayda getirmektedir. İnsanları koruyan en büyük dualardan biri olan cevşen, yalnızca peygamberler için değil tüm insanlık için aynı etkiyi sağlamaktadır.



 Cevşen - ül Kebir uygulamamız ile artık istediğiniz zaman istediğiniz yerde Cevşen okuyabileceksiniz. Kaldığınız yeri kaydetme özelliği sayesinde nerede kaldığınızı aklınızda tutmanıza gerek kalmayacak. Bablar listesinden istediğiniz Bab’dan başlayabileceksiniz. 





Uygulamamızda Cevşen i Arapça, Türkçe yazılışlı arapça ve meal şeklinde bulabilirsiniz. Ayrıca uygulamamız içerisinde bulunan Kuran ve meali, Esmaül Hüsna, Namaz Sureleri, Yasin Mülk Nebe Sureleri, Namaz Hocası, Ramazan Duaları, Salavatlar gibi pek çok dini uygulamamıza bağlantılar bulabilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar