Kuran'dan Kısa Sureler Sesli

 Terim olarak “Kur’ân-ı Kerîm âyetlerinin bir araya getirilmesi sonucunda oluşan, sınırları vahiy doğrultusunda Resûl-i Ekrem tarafından belirlenen bölüm” demektir.



Sûreler Mekkî ve Medenî olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Konuyla ilgili görüşler arasında en fazla kabul göreni hicretten önce nâzil olan âyet ve sûrelerin Mekkî, sonra nâzil olanların Medenî olduğu şeklindedir. 

Özellikle müslümanlar Kur'an-ı Kerim'in son sayfalarında bulunan surelere kısa sreler ya da Namaz sureleri demişlerdir. Bunları ezberlemesi kısa olduğu için daha kolaydır ve Namaz kılarken bunları okurlar.

Peki sizler de Kur’an-ı Kerim’deki Kısa Sureleri ezberlemek veya okumak mı istiyorsunuz? Hem Namaz Sureleri olsun, hem de diğer kısa sureler de bulunsun diyorsanız, Hem sesli, hem arapça metinli hem mealli hem de Türkçe harflerle arapça metinli olsun üstelik bir de zoom yaparak kendimize göre yazıları ayarlayabilelim diyorsanız doğru uygulamadasınız.


 Ayrıca okunan sureleri ileri geri alabilir, tekrar butonu ile defalarca dinleyebilir, ezberinizi kolaylaştırabilirsiniz. Diyanet kaynaklı uygulamamızda tüm kısa sureleri bulabilirsiniz. Kuran taşımadan başka bir kitaba ihtiyaç duymadan tüm Namaz Sureleri ve Namaz Duaları artık sesli ve zoomlu olarak yanınızda. Diğer uygulamalar gibi arapça metin resim değil gerçek metin olarak konulmuştur. Bu da fululaşmayı ve sabit kalmayı engellemiştir. 


Artık daha kolay okuyabilir ve ezberleyebilirsiniz. Ayrıca uygulamamızda Namaz hocası, Dualar, Kuran öğren elif ba, yasin mülk nebe, Esmaül Hüsna, Kuran’dan öğütler sahabeler gibi diğer uygulamalarımıza da bağlantılar bulabilirsiniz.



Yorum Gönder

0 Yorumlar