Kuran'daki Peygamber Duaları

 Kur’an-ı Kerim’de dua ile ilgili âyetler geniş bir yer tutar. İki yüz kadar âyet doğrudan doğruya dua konusundadır. Ayrıca tövbe, istiğfar gibi kulun Allah’a yönelişini ve O’ndan dileklerini ifade eden çok sayıda âyet de geniş anlamda dua ile alakalıdır. 



uran ' daki Peygamber duaları, Allah’tan ne isteyeceğimiz ve nasıl dua edeceğimiz konusunda bizim icin birer ornektir. Peygamberlerin yaptığı duaların dışında Kur’an’da Havarilerin, Ashab-ı A’raf ’ın, Hz. Musa’ya iman edenlerin, Ashab-ı Kehf ’in, Talut’un ve salih mu’minlerin yaptığı dua ornekleri de vardır.




Uygulamamızda Kuran ’da geçen peygamberlerin yaptığı dualar bulunmaktadır. İstediğiniz yerde açıp okuyabileceğiniz peygamber duaları sizlere hem nasıl dua edileceğine dair ışık tutacak, hem de onlarının dualarından feyz almanızı sağlayacaklar. Uygulamamızda bulunan bu dualar, arapça metin, latin harflerle arapça, meal ve açıklama şeklindedir. 




Ayrıca zoom butonları ile yazıları büyütüp küçültebilir, okuma zorluğu yaşamazsınız. Uygulamamızda bulunan Peygamber Efendimiz (SAV)’den dualar, Namaz Sureleri, Yasin Mülk Nebe, Elif Ba, Esmaül Hüsna gibi uygulamalarımıza ulaşabiliceğiniz bağlantıları da bulabilirsiniz.



Yorum Gönder

0 Yorumlar