Yeni Deyimler Sözlüğü

 Genellikle gerçek anlamından uzaklaşmış birden çok sözcükten oluşan, bir kavramı ya da durumu karşılayan kalıplaşmış sözcük gruplarına “deyim” denir.



Abayı yakmak, barut fıçısı, cephe almak, bağrına taş basmak vb. 

Deyimler kalıplaşmış sözlerdir, kelimelerin yerleri değiştirilemez ve aynı anlama bile gelse yerine başka bir sözcük getirilemez. Peki Türkçemizde bulunan binlerce deyimin anlamlarını biliyor muyuz? Karşımıza bildiğimiz deyimler çıktığında tamam şaşırmayız. Peki ya bilmediğimiz bir deyim ile karşılaşınca ne yapacağız? 

Kitap okurken, televizyon izlerken, radyo dinlerken ya da günlük konuşmalarımızda karşımızdaki kişilerin konuşmalarında deyimler ile karşılaşabilirsiniz. Deyimlerin pek çoğunu bilseniz de güzel dilimiz Türkçemizde binlerce deyim bulunduğunu hatırlamanız lazım. Bu durumda bilmediğiniz bir deyimle karşılaşırsanız ne yapacaksınız? İşte burada bizim uygulamamız devreye giriyor. İçerisinde bulunan binlerce deyim ve anlamı sayesinde artık işiniz çok kolay.



İsterseniz vakit geçirmek için bir kitap okuma tadında uygulamamızı açarak sırayla deyimleri ve anlamlarını okuyabilirsiniz. İsterseniz arama motoru sayesinde yazacağınız bir kaç kelime ile aradığınız deyimi bulur ve hemen anlamını öğrenebilirsiniz. 



Yukarıdaki ekran görüntülerinden de anlaşılacağı üzere hem kullanımı oldukça kolay, hem de faydası ve hızı oldukça yüksek bir uygulama. Hemen indirmek için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz.






Yorum Gönder

0 Yorumlar