Yeni Atasözleri Sözlüğü

 Atasözleri, uzun gözlem ve deneyimler sonucunda ortaya çıkmış, bilgi ve öğüt içerikli olan sözlere denir. Halkın ortak malı olarak kabul edilen bu sözlerin kim tarafından söylendiği bilinmez. Genel olarak “Atalarımız şöyle demiştir…” şeklinde söze başlanır. Yani herhangi bir kişiye atfedilmez. 


Atasözleri, kalıplaşmış sözlerdir. Kullanılan sözcükler yerine ne eş anlamlıları ne de benzerleri kullanılamazlar. Geçmişten günümüze aktarıldığı gibi aktarılırlar.

Eskimez dilimiz güzel Türkçemizde de binlerce atasözü mevcuttur. Haliyle bu kadar atasözünü ne ezberleyebiliriz ne de hatırlayabiliriz. Ama bir kitap okurken, sohbet ederken, televizyon izlerken aniden karşımıza çıkabilirler. İşte bu gibi durumlarda ya da ödev yaparken, araştırma yaparken hemen anlamlarını bulmak için bu uygulamayı geliştirdik.



Uygulamamızda bulunan veritabanında binlerce atasözü kayıtlıdır. İster bir kitap okur gibi atasözlerini sırasıyla okuyabilir, isterseniz içerisinde bulunan arama motoru sayesinde istediğiniz atasözünün bir kaç harfini yazarak hemen bulup okuyabilirsiniz. Bu sayede hem zamandan kazanmış olursunuz hem de sıkılmazsınız. Ayrıca diğerleri butonu ile diğer eğitimle ilgili uygulamalarımıza kolayca ulaşabilirsiniz.



Yukarıdaki ekran görüntülerinden de anlaşılacağı üzere kullanımı son derece kolay, ama işinize yaraması açısından da son derece kullanışlıdır. Uygulamamızı indirmek için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz.


Uygulamamızı indirmek için tıklayınız.





Yorum Gönder

0 Yorumlar