Üç Aylar Kandiller ve Dini Günler Rehberi

 Dinimizde üç aylar, Recep, Şaban ve Ramazan aylarını birlikte ifade eden bir tabirdir.



Recep ayıyla başlayan, Şaban ayıyla devam edip Ramazan ayı ve Ramazan bayramıyla sonra eren üç aylar, Müslümanlara dini hissiyat ve ibadet yoğunluğu eşliğinde, hayat muhasebesi yapma, kendini yenileme, geliştirme ve arınma fırsatı sunar.

İslam geleneğinde üç aylara önem verilmesinin sebeplerinden birisi, mübarek sayılıp idrak edilen Regâib, Mi’râc, Berat ve Kadir gecelerinin bu aylarda yer almasıdır.



Ayrıca üç ayların ilki olan Recep ayı girdiğinde Peygamber Efendimiz (s.a.s),  “Allah’ım! Recep ve Şaban’ı bize mübarek kıl ve bizi Ramazan’a ulaştır.” diye dua ve yakarışta bulunmuştur.


Üç aylar ve mübarek günler nasıl değerlendirilir? Kandillerde neler okunur? hangi dualar yapılır merak ediyorsanız, öğrenmek istiyorsanız doğru uygulamadasınız. Uygulamamız sizlere 3 aylar ve kandiller hakkında geniş bilgiler veriyor. Hangi günlerde hangi ibadetler yapılır, tesbihler çekilir, zikirler yapılır detaylı anlatıyor. Bunların yanında Efendimizin (SAV) Hadislerinden derlenmiş onlarca dua sizleri bekliyor. Ayrıca efendimizi salat, selam ve salavat çekmek isterseniz uygulamamız içerisinde onlarca salavat bulunuyor. Ayrıca her salavatın altında sizler için hazırladığımız zikirmatikler sayesinde 100 lerce bu salatları okuyabilirsiniz.



Uygulamamızın avantajları bitmedi. Uygulamamızda Yasin, Mülk ve Nebe surelerinin arapça, latin harflerle arapça ve meallerini zoomlu ve sesli olarak bulabilirsiniz. İsterseniz dinleyebilir, isterseniz arapça bilmeseniz bile okuyabilir ve geçmişlerinizin ruhlarına gönderebilirsiniz. Ayrıca uygulamamızda bulunan Esmaül Hüsna sayesinde Allah(cc)'ün isimlerinin faziletlerini, hangi ayetlerde geçtiklerini öğrenebilir, her isim için hazırlanmış özel zikirmatikler sayesinde zikirler çekebilir ve sesli olarak güzel sunumlar dinleyebilirsiniz. Son olarak namaz hocası kısmında ise namaz sureleri ve dualarını yine sesli, arapça, latin harflerle arapça ve meallerini bulabilir, ister dinleyip ister okuyarak ezberle yapabilirsiniz. Ayrıca 5 vakit namaz, cuma ve tesbih namazı gibi namaz çeşitlerinin nasıl kılındıklarını resimli anlatan kısımlara da kolayca ulaşabilir, uygulamamız içerisindeki bağlantıları kullanarak Kuran mealleri, kısa sureler, elif ba Kuran öğreniyorum gibi diğer uygulamalarımıza da ulaşabilirsiniz.


Yorum Gönder

0 Yorumlar