Büyük Cevşen ve Türkçe Meali

 Farsça’dan Arapça’ya geçtiği kabul edilen "Cevşen" kelimesi, sözlükte "bir tür zırh ve savaş elbisesi" anlamına gelmektedir. Terim olarak, Ehl-i beyt kanalıyla Hz. Peygamber (asm)’e dayandırılan bir duanın adıdır.



Cevşen'de Allah'ın marifetinin en geniş bir şekilde açıklanmış olması, çelişkilerden uzak bulunması, dine, akla ve ilmî realitelere ters düşen herhangi bir düşünceye yer verilmemesi; hem Allah’ın bin bir isim ve sıfatını hem de dünya ve ahiret alemi ile ilgili pek çok hakikati bildirmesi, onun kaynağının kudsiyetine bir delildir.

Hazreti Peygamber (sallallahu aleyhi ve sellem)'e Cebrail Aleyhisselam vahyiyle getirdiği "Zırhı çıkar bunu oku!" dediği, gayet yüksek ve çok kıymettar bir münacat-ı Peygamberidir ki Zeynel Abidin (r.a.)'dan tevatürle rivayet edilmiştir.

Dua inanan bir insanın en güçlü silahıdır. Cevşen - ül Kebir'de en büyük dualardan biridir. Büyük Cevşen ve Türkçe Meali isimli uygulamamız ile istediğiniz yerde cevşen okuyabilir, kaydedebilir ve daha sonra kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. 




İsterseniz yazı büyüklüğünü kendinize göre ayarlayarak özelleştirebilirsiniz. Ayrıca uygulamamız içerisindeki bağlantılar sayesinde Kur'an-ı Kerim ve Türkçe Meali, Kütübü Sitte, Riyazüs Salihin, İslam Ansiklopedisi, Fıkıh Ansiklopedisi gibi diğer dini uygulamalarımıza bağlantılar bulabilirsiniz.





Yorum Gönder

0 Yorumlar