Sureler ve Dualar Sesli Netsiz

 Kuran'ı Kerim'de 114 sure ve 6666 ayet vardır. En uzun sure 286 ayetten oluşan Bakara Suresidir. En kısa sureler ise Kevser ve Asr Suresidir. Her ikisi de 3 ayetten oluşur. Genelde daha kolay ezberlendiği için namazda kısa sureler okunur.



Namazda okunan kısa sureler genelde Kuran-ı Kerim'in son sureleridir. Sureleri Kur'an'daki sırasına göre sıraladık çünkü namaz kılarken sureleri, Kur’an'daki sıralandığı gibi okumak ve sure atlamadan sırasıyla okumak daha uygundur. Sure atlanarak okunacak ise iki veya daha fazla sure atlamak gerekir.


Kuran -ı Kerim de bulunan 30. cüzdeki kısa sureleri ve namazda okunan duaları bulabileceğiniz uygulamamızda, sure ve duaları sesli dinleyebilir, arapça ve mealini okuyabilir, ezber yapabilirsiniz. Eğer arapça okumayı bilmiyorsanız, latin harflerle yazılmış şekli de uygulamamızda mevcut. Ayrıca 4 farklı tema yazı büyüklüklerini ayarlayabilme gibi özellikler sayesinde uygulamamızı kendinize göre kişileştirebilirsiniz.



Ayrıca uygulamamızda bulunan bağlantılar sayesinde Kuran -ı Kerim ve Meali, Esmaül hüsna zikirmatik, elif ba, salavatlar vb. bir çok uygulamamıza ulaşabilirsiniz.





Yorum Gönder

0 Yorumlar