Nebe Suresi Sesli Zoomlu

 Nebe Suresi hakkında birçok hadis mevcuttur. Ancak Nebe Suresi önemi en iyi şu hadisi şerifle anlaşılacaktır: ‘Nebe Suresini öğrenin ve öğretiniz. Nebe Suresi okuyan kimseye Allah kıyamet gününde Kevser Şarabından içirir.


Bu surenin fazileti oldukça fazla olup birçok hadis ve rivayetle nakledilmiştir. Nebe Suresi fazileti ise şu şekilde sayılabilir:

  • Efendimiz (SAV) buyurdu ki: ‘İkindi namazından sonra Nebe (Amme) Suresini okursa, Allah o kimsenin rızkını arttırır, ona dünya ağırlığınca iyilikler yazılır. Kıyamet günü Allah her bir kılını nurlu kılar. Dünyadan cennetteki makamını görmeden de çıkmaz.’ Sure düzenli olarak her ikindi namazının ardından okunmalıdır.
  • Kutbuddin İzniki (RA) buyurdu ki: ‘Nebe Suresini güneş doğarken okuyan kimse bütün afetlerden emin olur. Onu sabah herhangi bir saat de okuyan kimse için 70000 melek istiğfarda bulunur.’

Kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’deki Nebe ( Amme ) Suresi’ni ezberlemek, dinlemek veya okumak mı istiyorsunuz? Okurken zorlanmadan kendinize göre font büyüklüğünü de ayarlamak ister misiniz? Uygulamamız tüm bu isteklerinizi sizler için sağlıyor.




 Kuran daki Amme Suresi uygulamamızda arapça, bilmeyenler için latin harflerle arapça ve meal şeklinde bulunmaktadır. Sesli olarak dinlemek isterseniz harika bir ses tonu ile okuyan hocamız sizleri bekliyor olacak. Ayrıca dinlerken ileri geri sarma, durdurma ve sürekli tekrar edebilme özellikleri ezber ve dinlemenizi kolaylaştıracak. Üstelik zoom butonları ile yazı ve font büyüklüklerini kendinize göre büyültüp küçültebilirsiniz. Uygulamamızın içerisinde ayrıca Mülk, Yasin, Fetih Süreleri, Namaz Sureleri, Sahabeler ve diğer dini uygulamalarımıza bağlantılar bulabilirsiniz.




Yorum Gönder

0 Yorumlar