Salavatlar ve Esmaül Hüsna Zikirmatikli

 Salavat, Hz. Muhammed’e ve onun soyundan gelenlere (Ehl-i Beyt) saygı bildirmek için Müslümanlar tarafından okunan dualara denir.



En yaygın biçimleri "Allahüme salli âla seyyidina Muhammedin ve âla ali seyyidina Muhammed" ile "Sallallâhu aleyhi ve sellem" şeklindedir. Kur'an’da Ahzab Suresi’nin 56. ayetinde Allah ve meleklerin Hz. Muhammed’e salâvat okuduğu belirtilerek, inanan kişilerin de ona salat ve selâm okumaları istenir. Müslümanlarda namaz içinde tahiyyata oturunca, namazdan sonraki dualarda, çeşitli dualarda (Mevlid) ve Hz. Muhammed’in adını söyleyince ya da yazınca ona salavat okurlar.

İsmin çoğulu olan “esmâ” kelimesi ile “en güzel” anlamındaki “hüsnâ” kelimesinin oluşturduğu bir sıfat tamlaması olan “esmâ-i hüsnâ”, “en güzel isimler” anlamında Yüce Allah’ın bütün isimleri için kullanılan bir terimdir. Kur’an-ı Kerim’de, “Allah, kendisinden başka ilâh olmayandır. En güzel isimler O’na mahsustur.” (Tâhâ, 20/8); “...En güzel isimler O’nundur. Göklerde ve yerde olanlar O’nun şanını yüceltmektedirler. O galiptir, hikmet sahibidir.” (Haşr, 52/24) mealindeki âyetlerde ifade edildiği gibi en güzel isimler Allah’a mahsustur. 


Peygamber Efendimiz için Salavat okumak istiyorsanız uygulamamız tam sizlere göre. İçerisinde onlarca Salavat -ı Şerife hem arapça, hem türkçe yazılışı hem de meali olmak üzere zikirmatikli bir şekilde sizleri bekliyor. Ayrıca Esmaül Hüsna anlamları ve ne için ve kaçar tane okunacağını anlatan güzel bir Esmaül Hüsna da sizleri bekliyor. 




Ayrıca serbest olarak kendi zikirlerinizi çekebileceğiniz güzel bir zikirmatik de içinde mevcut. Yaptığınız tüm zikirleri, Esmaları ve Salavatları kaydedebilirsiniz. Tüm bunlar hem ücretsiz hem de internet istemez. Ayrıca uygulamanın içerisindeki bağlantılar sayesinde Kur'an Kerim ve meali, Elif ba sesli, Namaz sureleri ve duaları, peygamberlerden dualar, zikirmatik gibi pek çok uygulamamıza da ulaşabilirsiniz.







Yorum Gönder

0 Yorumlar