Mülk Suresi Zoomlu Sesli

 Mülk suresinde Allah’ın birliğinden, kudretinden ve azametinden söz edilmiştir. Surede, öldükten sonra Allah tarafından diriltileceğimize inanmayanların ve inkar edenlerin akıbetlerinin kötü olacağına değinilmiştir. 



Hz. Peygamber, Mülk sûresinin onu okuyanları kabir azabından koruyacağını ifade buyurmuşlar (Tirmizî, “Fezâilü’l-Kur’ân”, 9; Şevkânî, V, 296), bu sebeple cenazelerin ardından bu sûrenin okunması âdet olmuş, yaygınlık kazanmıştır.




 Bu hadisi, “sûreyi okuyup amel edenlerin, kabir azabını gerektiren günahlardan uzak duracağı ve böylece azaptan kurtulacağı” şeklinde anlamak da mümkündür.

Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu:
“Tebareke (Mülk) Suresi kabir azabına engeldir.” Albani Sahihu’l-Cami 3643

(2) Cabir bin Abdullah (Radiyallahu Anhuma) şöyle dedi:
“Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) Secde ve Mülk Surelerini okumadan uyumazdı!” Tirmizi 3627
(3) Ebu Hureyre (Radiyallahu Anh) şöyle dedi:
Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle dedi:
“Kuşkusuz ki, Kur´an’da otuz ayet olan bir sure vardır! Bu sure, bir kişi için şefaatçi oldu ve onun günahları affedildi. Bu sure, Mülk Suresidir!” Tirmizi 3052



Kutsal Kitabımız Kur’an-ı Kerim’deki kabir azabini hafifleten sure Mülk Suresi’ni ( Tebareke ) ezberlemek, dinlemek veya okumak mı istiyorsunuz? Okurken zorlanmadan kendinize göre font büyüklüğünü de ayarlamak ister misiniz? Uygulamamız tüm bu isteklerinizi sizler için sağlıyor. Mülk Suresi uygulamamızda arapça, bilmeyenler için latin harflerle arapça ve meal şeklinde bulunmaktadır. Sesli olarak dinlemek isterseniz harika bir ses tonu ile okuyan hocamız sizleri bekliyor olacak. Ayrıca dinlerken ileri geri sarma, durdurma ve sürekli tekrar edebilme özellikleri ezber ve dinlemenizi kolaylaştıracak. Üstelik zoom butonları ile yazı ve font büyüklüklerini kendinize göre büyültüp küçültebilirsiniz. Uygulamamızın içerisinde ayrıca Yasin, Nebe, Fetih Süreleri, Namaz Sureleri, Sahabeler, Kuran Mealleri ve diğer dini uygulamalarımıza bağlantılar bulabilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar