Hızlı Okuma Teknikleri

  Hızlı okuma, okuma hızınızın bilimsel yöntemlerle geliştirilerek çok daha kısa sürelerde çok daha fazla sayıda metni/dokümanı/kitabı anlayarak okuyabilme yeteneğidir.



Yapılan bir çok araştırma Hızlı Okuma becerisinin özel bir yetenek olmadığını, geliştirilebilir bir teknik bilgi olduğunu ortaya koymuştur. Yavaş okuyucuların sadece 2cm'lik bir alanı görerek okuduğu, bir takım tekniklerle görme alanını genişleterek daha hızlı okuma yaptıkları görülmüştür. Bunun anlamı okuyucunun metni kelime kelime görmekten kelime gruplarına geçiş yaparak hızlı okuduğudur. Hızlı okuyan bir kişi görme alanını genişleterek aynı anda ikişer veya üçer kelime gruplarını görebilmekte ve daha hızlı okumaktadır.

Hızlı okumada diğer bir teknik ise göz kaslarını eğitmektir. Öncelikle göz kaslarını eğitip, okuma hızını artırmak gelmektedir. Daha sonra konsantrasyon teknikleriyle görme anlama oranını üst seviyelere çıkarmak gelmelidir. Tabii burada şunu unutmamak gerekir; anlayarak hızlı okumanın püf noktası görme alanının genişletilmesidir. Doğru adımları takip ederek ilerlediğinizde, gözümüzün ve beynimizin tembellik haklarını fazlası ile kullandıklarını fark edecek, gerek ayrı ayrı gerekse etkileşim halindeki kapasitelerini artırmanın sandığınızdan çok daha kolay olduğunu göreceksiniz. Ayrıca hızlı okuma, diksiyon gelişimi gibi konular tam bir kişisel gelişim konularıdır.

Peki soruyoruz size, sizde dakikada 1000-3000 kelime okumak ister misiniz? Eğer cevabınız evet ise uygulamamız tam sizlere göre.


Uygulamamızın amacı; okuma hızınızı artırarak kısa sürede daha fazla bilgiye ulaşmanız, okumadan keyif almanız, sınavlarda zaman kazanarak daha kısa sürede daha çok soruya cevap verebilmenizdir. Uygulamamızın içerisinde bulunan 14 farklı egzersiz ve her egzersizde bulunan 20 hız kademesi ile göz kaslarınızı hızlıca geliştirecek, yapacağınız egzersizler sayesinde hızınızı en az 3 kat arttırabilirsiniz. 



Ayrıca uygulamamızda bulunan hızlı okuma hakkında bilgileri okuyarak bu konu hakkında bilgiler edinebilir teknikleri daha doğru uygulayarak daha hızlı ve kesin sonuçlar alabilirsiniz.
Uygulamamızın içindeki egzersizleri 21 gün boyunca uygulamalısınız. Düzenli olarak bu egzersizleri yaptığınızda 21 günün sonunda en az 3 kat daha hızlı okuduğunuzu göreceksiniz. Ayrıca uygulamamızın içerisindeki bağlantılar sayesinde, Diksiyon ve egzersizler, etkili konuşma, roman özetleri, kişisel gelişim hikayeleri vb. pek çok uygulamamıza ulaşabilirsiniz.




Hızlı okuma teknikleri eğitimi, beyin ile göz arasındaki çalışma ve algılama hızını, biraz daha dengeye koymaktadır. Yani aslında bu teknikler hızlı çalışan bir beyne, gözlerin yavaş kalması sebebiyle iletilecek mesajın çok daha hızlı iletilerek ikisi arasındaki çalışma hızını birbirine yaklaştırmayı sağlar. Bu teknikler aynı zamanda beynin, okunanı şeyleri hızlı algılama yeteneğini önemli ölçüde artırmaktadır. 

Hızlı okumanın en önemli faydalarından biri de, kişinin normal sürede daha fazla okumasını sağlayarak genel bilgi haznesine yeni bilgiler katılmasına imkan vermesidir. Çok okuyan kişiler daima çevresindeki olaylara farklı bir bakış açısıyla yaklaşık, aynı zamanda hızlı karar verebilme yeteneğine sahip olurlar. 

Yani her açıdan bu tekniklerin, çok okuyan kişiler için daha fazla fayda sağladığını söylemek mümkün olmaktadır.


Yorum Gönder

0 Yorumlar