Bebeklere Bizim Ninniler Animasyonlu

 Ninniler, annelerin ya da bakım verenin çocuklarını sakinleştirmek ve uyutmak için kendilerine özgü bir besteyle söyledikleri halk kültürü ürünlerdir. 



Çocukluk döneminde çocuklara yakınları tarafından söylenen ninniler çocukların bilişsel, dil, motor, sosyal-duygusal gelişim alanlarını desteklemektedir. Çocuğun dinlediği ninni ile birlikte beyin de çeşitli bölümler aktifleşmektedir. Bu şekilde ninnilerin beyin gelişimini hızlandırdığı da bilinmektedir.

Ninniler, çocuklara verilmesi gereken beceri, kavram veya olayları öğretmede bir araç olarak kullanılmakta ve çocukların gelişim hızlarına olumlu yönde destek olmaktadır. Böylece çocuklar, daha fazla keşfetme ve öğrenme için fırsat yakalamaktadır. Bu açıdan çocukların eğitiminde büyük rol oynayan eğitimcilerin ve ebeveynlerin bu konuda bilinçli ve hassas bir tutum sergilemeleri beklenmektedir. Ninnilerin çocuğun ruhsal olarak sakinliğini sağladığını ve dolaylı olarak çocuğun gelişimini hızlandırdığını unutmayalım.

Madem ninniler bu kadar önemli, bu ninnileri nereden bulabilirim diyebilirsiniz. İşte burada bizler devreye giriyoruz. Çünkü uygulamamız ninniler ile uyuyan bebek ve çocuklar için biçilmiş bir kaftan. Zira içinde hem Anadolu'dan güzel ninniler ile modern ninnilerin karışımı olan tam 18 tane ninni bulunmaktadır.



 Çalmaya başlayan ninni hiç bitmeden sürekli kendini tekrar etmektedir. Eğer siz tekrar butonuna basarsanız anında bu özellik iptal edilmektedir. Ayrıca ileri geri butonları ile 10 saniye ileri ve geri alabilir, bir sonraki ninniye tek bir tuşla geçiş yapabilirsiniz. Üstelik bebekleriniz ninnileri dinlerken telefonu onlara veriyorsanız onların ilgisini çekecek bebek resimleriyle de eğlenebilirler. Ayrıca bir nostalji yaşayım derseniz ninnileri kendiniz de dinleyebilir, onları zil sesi ve mesaj sesi olarak da kullanabilirsiniz. Ninni, çocuk şarkıları ve masalları için uygulamalarımız sizleri bekliyor.



Yorum Gönder

0 Yorumlar