Bebekler İçin Uyutan Sesler Kolik Bebekler

 Doğumun ardından, ilk ya da ikinci haftada ortaya çıkan kolik, bebeklerde kasılma ve ağlama nöbetleri şeklinde görülen, anne ve babaları bir hayli endişelendiren durumdur. Bebeklerin yaklaşık olarak %20'sinde olduğu düşünülen bu durum, bir hastalık ya da hastalık belirtisi değildir.



Gaz sancısı olarak da tanımlanabilen kolik bebek tanısının koyulabilmesi için 3 ya da 4 aydan küçük bebekte, haftada en az 3 gün boyunca ve gün içinde yaklaşık 3 saat süren huzursuzluk, kasılma ve ağlama nöbetleri görülmesi gerekir. Kolik bebek varlığında ağlama, normal ağlamalardan farklıdır. Farklı bir deyişle bebek ağlamaya başladığında sakinleştirilemez ve ağlama nöbetleri çoğunlukla, öğleden sonra ve akşamları görülür. Nadiren de olsa ağlama krizleri 24 saat sürebilir. Kolik bebeklerin ağlaması çoğunlukla her gün görülür.


Kolik bebeklerin büyük bir bölümü ritmik sesleri sever. Bu sesler, tıraş makinesi, elektrik süpürgesi, saç kurutma makinesi gibi aralıksız ses çıkaran cihazlar olabileceği gibi rahim içi sesler ya da kolik bebek müzikleri de olabilir. 

Peki bu müzikler ya da sesleri nasıl bulabilirsiniz? Tabi ki bizim uygulamamızda :) 



 O uykusuz gecelerde sizlerin en büyük yardımcısı bu program olacaktır. Zira içerisindeki sesler ve müzikler uzmanlar tarafından denenmiş ve etkisi gerek uzman gerekse halk içinde denenerek onaylanmıştır. Birbirinden ilginç ama bir o kadar da etkili bu sesler sayesinde artık sürekli ağlayan bebeklerinizi uyutabileceksiniz. Ayrıca içerisinde bu sesler sadece bebekler için değil sizler için de aynı etkiye sahiptir. Artık uykusuzluğa son.




Yorum Gönder

0 Yorumlar