Yeni Rüya Tabirleri ve Yorum‪u

  Sözlükte “görmek” anlamındaki rü’yet kökünden türeyen rü’yâ kelimesi uyku sırasında zihinde beliren görüntülerin bütününü (düş) ifade eder. Sözlük anlamı aynı olan hulm (çoğulu ahlâm) ise daha çok korkunç düşler için kullanılır.



Rüya insanla birlikte var olan bir olgudur. İnsan fizyonomisi üzerinde yapılan araştırmalar rüyanın yeme içme gibi bir ihtiyaç olduğunu göstermektedir. İlkel toplumlar yaşanan olaylarla görülen rüyaların ayırt edilmesi hususunda uzun süre tereddüt etmiş ve rüyada görülenlerin uyanıkken yaşananlar kadar gerçek olduğunu düşünmüştür. Eski Mısırlılar, Asurlular ve Yunanlılar’da kâhin ve büyücülerin en önemli görevlerinden biri rüyaları yorumlamaktı. Rüya tabiri konusunda ilk metinler milâttan önce 5000’li yıllarda Asurlular tarafından yazılmıştır. 


Peki gördüğümüz bu rüyaların bir anlamı var mı? Bize birşeyler mi anlatmaya çalışılıyor? Çok değişik bir rüya mı gördünüz? Rüyanızdaki işaretlerin ne anlama geldiğini merak mı ediyorsunuz? 




Hemen uygulamamızı indirin, arama motoru ile rüyanızın ismini yazıp ne anlama geldiğini hemen bulun. İsterseniz alfabe içinde kendiniz de seçebilirsiniz. Ayrıca istediğiniz rüya tabirini favorilerinize ekleyebilir, daha sonra bunları topluca tekrar okuyabilir ya da karşılaştırabilirsiniz. Ayrıca içerisinde bulunan paylaş butonu sayesinde rüyanızı ve anlamını sevdiklerinizle de paylaşabilirsiniz.




Yorum Gönder

0 Yorumlar