Diyanet İlmihali Netsi‪z

 Terim olarak "inanç, ibadet, muâmelât (günlük yaşayış), ahlâk konuları, yer yer büyük peygamberler, ayrıca Resûl-i Ekrem'in hayatına dair özlü bilgileri içeren el kitabı" diye tanımlanabilir.



İlmihal geleneğinin IV. (X.) yüzyıldan itibaren oluşmaya başladığını söylemek mümkündür. İlim öğrenmenin her müslümana farz olduğunu bildiren hadisteki (İbn Mâce, "Muḳaddime", 17) "ilim" kelimesi "ilm-i hâl" olarak yorumlanmış ve bunun kapsamına iman, namaz, oruç, helâl ve haram gibi temel bilgilerin girdiği belirtilmiştir (Ebü'l-Leys es-Semerkandî, s. 6). İlmihal adı verilen eserlerin telifine ise muhtemelen IX-X. (XV-XVI.) yüzyıllarda başlanmıştır.

Diyanet Başkanlığının hazırladığı İlmihal 20 bölümden oluşmaktadır. Uygulamamızda bulunan arama motoru sayesinde bu bölümler içinde ya da alt başlıklar içinde arama yapabilirsiniz. 




Okuduğunuz bölümü favorilerinize ekleyerek kaldığınız yerden devam edebilir ya da sonra geri dönerek tekrar okuyabilirsiniz. Ayrıca istediğiniz sayfadaki konuları içerikleriyle beraber istediğiniz platformda paylaşabilirsiniz. Yazıların büyüklüklerini kendinize göre ayarlayabilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar