Kütüp-i Sitte Hadis Şerif Kitabı

 Kütüb-i Sitte, Altı Kitap anlamına gelen, Ehl-i Sünnet tarafından en sağlam Hadis kaynakları olarak kabul edilmektedir. Kütübi Sitte hadis kitapları aşağıdaki gibidir.


- Sahih-i Buhari

- Sahih-i Müslim

- Sünen-i Nesai

- Sünen-i Tirmizi

- Sünen-i Ebu Davud

- Sünen-i İbn Mace

Bu 6 hadis kitabının tamamına Kütübi Sitte denir. Kütübi Sitte içerisinde yer alan Hadisi Şerifler sahih olarak kabul edilmektedir.

Kütüb-i Sitte, hadislerin büyük bir kısmını ve genellikle güvenilir olanlarını ihtiva eden altı hadis kitabından oluşur. Kur'an'dan sonra başvurulan ilk kaynak olan hadislerin derlendiği bu kitap, pek çok hadis-i şerifi konularla tasnif edilmiş şekilde aktarır. Kütüb-i Sitte'de en güvenilir kaynak olarak Buhari ve Müslim'in derlediği eserler görülmüş, bunlara 'Sahihayn' adı verilmiştir.


Peki bu güzel eseri telefonunda ister misin? Bu uygulamamız, Kütüp-i Sitte isimli kitabın android uygulaması haline dönüştürülmüş şeklidir. Peygamberimizin 1000 lerce Hadis-i Şerifini uygulamada bulabilirsiniz. Hadislerin hangi kaynaktan, kitaptan geldiği nakledenlerin (ravilerin) kimler olduğunu kaynakçasını detaylıca bulabilirsiniz. 




Ayrıca istediğiniz Hadisleri favorilerime ekleyerek kaydedebilir, daha sonra favorilerin seçeneğinden hepsini bir arada görebilirsin. Hadis Seçmece bölümünde ise sizin istediğiniz sayı kadar Hadis-i Şerifi rastgele seçerek karşınıza çıkarabilir. Bu sayede farklı konularda farklı Hadisleri bulabilir, 




Kendi 40 Hadis ya da 20 Hadis bölümlerinizi oluşturabilirsiniz. Paylaş butonu sayesinde okuduğunuz Hadis-i Şerifleri istediğiniz kişilerle ve sosyal medyadan paylaşabilirsiniz.






Yorum Gönder

0 Yorumlar