Hamileler İçin Müzikler

 Bebek ile iletişim anne karnındayken başlıyor. Çocuk gelişiminde önemli bir etkisi olan "müzik”, hamileler ve henüz anne karnında olan bebekler için de son derece yararlı. Peki hamileler hangi müzikleri dinlemeli?



Sevdiğimiz şarkılar ruh halimizi anında değiştirebiliyor ki müziğin iyileştirici, sakinleştirici, mutluluk verici etkisi herkes için geçerli. Hatta bu durumun henüz anne karnında başladığı ile ilgili çalışmalar yürütülüyor. Hamileler/ anne adayları, yoğun bir stres ve duygu değişimiyle mücadele ettiklerinden müziğin iyileştirici etkisiyle huzur buluyor; anne adaylarının dinlediği şarkılar, bebeği de etkiliyor.

Anne karnındaki bebek, annesinin kalp sesini, damardan geçen kan sesini net olarak duyuyor. Dışarıdan gelen sesleri ise uğultulu bir şekilde algılıyor. Hamilelik döneminde anne karnındaki bebeğe müzik dinletmenin zeka gelişimine ne kadar katkıda bulunduğuna dair kesin bir bulgu olmasa da çalışmalar, bebeğin sakin ve huzurlu olduğunu ortaya koymakta…




Peki her müzik dinlenir mi? Tabi ki hayır. Sizler için hamilelikte dinlenebilecek etkili ve dinlendirici müzikleri uygulamamızda derledik.


Klasik batı müziğinden, yoga müziklerine, tasavvuf müziğinden new age müziklerine kadar çeşit çeşit dinlendirici müzikler sizleri bekliyor.




Yorum Gönder

0 Yorumlar