Fıkıh Ansiklopedisi İnternetsiz (İOS)

 Fıkıh, Kuran-ı Kerim’de de kullanılan, Arapça kökenli bir kelimedir. Bu sözcüğün yalın anlamı “Bir şeyin özüne inmek ve bu şeyin tüm inceliklerini kavramak” manasındadır. Kuran’da kullanılan hali ile de keskin bir idrak düzeyini ve ince bir kavrama zekasını belirtmektedir. Bu kapsamda fakih de bir şeyi iyi bilen kimse anlamına gelmektedir.


Fıkıh kelime anlamı için Türk Dil Kurumu Sözlüğünde ayrı iki açıklama yer almaktadır. Bu kapsamda açıklamalardan biri eski bir öğrenme biçimi, diğeri ise din bilgisi kapsamında yapılmıştır. TDK tarafından fıkıh için verilen açıklamalar aşağıdaki gibidir:

 - Bir şeyi gerektirdiği şekilde, iyice anlamak ve bilmek.

 - İslam Hukuku’nda yer alan din ve toplum kurallarının bütünü.


İslam Fıkhı isimli uygulamamız artık İOS Platformunda yayında. İslam fıkhı hakkında aradığınız yüzlerce kelime, kavram ve sorunun cevabı ve anlamı uygulamamızda sizleri bekliyor. İster arama motoruna istediğiniz kelime ya da soruyu yazın ister alfabetik listeden sırayla okuyun. 




Detaylı bilgiler, başlık ya da soruları favorilerime ekleme ve farklı platformlarda paylaşma seçenekleri ile bu uygulama çok işinize yarayacak. Ayrıca uygulamadaki bağlantılar sayesinde Kuran ve meali, Sureler ve dualar, Namaz hocası, islam tarihi, günlük zikirler, tesbihatlar vb. uygulamalarımıza da ulaşabilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar