Dini Hikayeler Menkıbeler Kıssalar

 Din büyüklerinin veya tarihe geçmiş ünlü kimselerin yaşamları ve olağanüstü davranışlarıyla ilgili hikâyelere menkıbe denir.



Kıssa kelimesi sözlükte olay ya da hikaye anlamındadır. Türkçede bolca kullanılan kıssa sözcüğü atasözlerinde karşımıza çıkmaktadır. Bunlara en büyük örnek olarak “kıssadan hisse” atasözü gösterilebilir. Bu atasözü bir hikayeden ya da olaydan ders çıkarmak olarak kullanılmaktadır.

Dini Hikayeler Menkıbeler Kıssalar isimli uygulamamızın içerisinde yüzlerce hikaye bulunmaktadır. Hikayeler tam 11 farklı başlık altında derlenmiş olup, Kur'an -ı Kerim'den Kıssalardan, Efendimizin Hayatından, Sahabelerden Alimlere ve pek çok dini hikayeye kadar yüzlerce hikaye barındırmaktadır.



 Bu hikayelerden beğendiklerinizi favorilerime ekleyebilir bunları daha sonra favorilerim menüsünden kolayca ulaşabilirsiniz. Ayrıca paylaşım butonu sayesinde tüm platformlarda bu hikayeleri paylaşabilirsiniz. Zoom butonları sayesinde kendinize göre yazı büyüklüğünü ayarlayabilirsiniz. 


Ayrıca içerisindeki bağlantılar sayesinde Kuran Kerim ve meali, Kütübü Sitte, Cevşen, İslam ve Fıkıh Ansiklopedisi gibi pek çok dini uygulamamıza da ulaşabilirsiniz.




Yorum Gönder

0 Yorumlar