Çocuklarımıza Bizim Masallar

     Genellikle halkın yarattığı, ağızdan ağıza, kuşaktan kuşağa sürüp gelen, çoğunlukla olağanüstü durum ve olayları yine olağanüstü kahramanlara bağlayarak anlatan halk hikâyelerine masal denir.


Masal, geçmişten günümüze kadar yazılı/sözlü olarak gelen bir edebi türdür. Daha çok 1-12 yaş aralığındaki çocuklara yönelik olan bu yazın türümüz, içinde barındırdığı değerleri çocuklara öğretmesi açısından son derece önemlidir.

Değer eğitiminin yanında çocukların hayal dünyalarını zenginleştirir. Çocuğa okunan bir masal onu bir hayal dünyasına taşır, masalın etkisiyle kendisini bir an o masal karakterleri arasında bir yerde bulur. Çocuklar ne kadar çeşitli masallar okursa, o kadar hayal dünyaları zenginleşir ve yaşamda karşılaştığı olayları daha hızlı kavrar. Yaşamın zorluklarıyla mücadele gücü artar.


Eğer çocuklarınız masal dinlemeyi seviyorsa ve sizin okuyacak vaktiniz yoksa sesli masallar içeren uygulamamız çok işinize yarayacak. Etkileyici sesleriyle çocuklarınız masalları dinlerken rahatlayacaklar ve hatta uyuyup kalacaklar. Üstelik öğretici içeriği ile çocuklarımız güzel bilgiler de edinecekler. Ayrıca çocuklarınız için ninniler, şarkılar ve uyutucu sesler arıyorsnaız uygulamamızda bağlantılar bulabilirsiniz. 




Uygulamamızdaki bazı masallar:

Kırmızı başlıklı kız
Ihlamur Sokak
Ağustos Böceği
Leylek ve Arkadaşları
Tavuz Kuşu
Yoksul Çoban
Haşarı Oğlan
İyilik Yap
Karga ile Tilki
Klavuz Balık vb. onlarca masalı dinleyebilir, isterseniz bu güzel sesleri zil sesi ve mesaj zil sesi olarak kullanabilirsiniz.



Yorum Gönder

0 Yorumlar