Bebekler İçin Yemek Tarifleri

 Doğumla başlayan ve iki yaşa kadar devam eden yaşam dönemi, büyümenin çok hızlı oluşuna bağlı olarak; besin ihtiyacının yüksek olduğu, beyin gelişiminin %90’ının tamamlandığı, bağırsakların doğal ortamının (mikrobiyotasının) erişkin halini aldığı çok kritik bir dönemdir. Bu dönemdeki beslenme çok önemlidir.



Bebeğin sağlıklı büyüme ve gelişmesinin sağlanması uygun besinlerin verilmesi ile olanaklıdır. Anne sütü ilk 6 ay tek başına yeterli olmaktadır, ancak bu dönemden sonra bebeklerin gereksinmelerini tek başına karşılayamadığı için bebeklerin beslenme programlarına bazı eklemeler yapmak gerekmektedir. Anne sütünün tek başına süt çocuğunun enerji ve besin öğeleri gereksinmesini tam olarak karşılamadığı dönemde başlayan ve diğer yiyecek ve içeceklerin anne sütü ile birlikte verildiği sürece “tamamlayıcı beslenme” adı verilmektedir.


Peki bebeğinize ne yemek yapacağınıza karar mı veremiyorsunuz? Sürekli aynı yemek ya da mamaları pişirmekten sıkıldınız mı? Bebeğinize farklı çorbalar, atıştırmalıklar mı hazırlamak istiyorsunuz? Tüm bu sorularınızın cevabı uygulamamızda sizleri bekliyor. Birbirinden farklı tam 140 yemek, çorba, mama, püre, atıştırmalık, salata ya da makarna vb. bebekler için yemek tarifi sizleri bekliyor.


Uygulamamızda denenmiş pek çok bebeklere yönelik mama ve yemeklerin tarifleri bulunmaktadır.
6-8 ay, 8-12 ay, 12-18 ay, 18-24 ay şeklinde kategorilere ayrılmış tarifler, bebekler için bebek çorbaları, bebek muhallebileri,, bebek yemekleri, bebek tatlıları ve bebek kahvaltıları gibi bir çok menüye ulaşabilirsiniz. 


Üstelik hepsi de denenmiş, hepsi de doğal gıdalarla hazırlanmış, hepsi de besleyici ve bebekler için faydalı menüler. Artık bebeğinize, çocuklarınıza ne yemek yapayım derdine son. Ayrıca uygulamamız içerisindeki bağlantılar ile, ninniler, masallar ve uyutan sesler isimli uygulamalarımıza da ulaşabilir, bebeklerimizin uykuya dalmalarına yardımcı olabilirsiniz.



Yorum Gönder

0 Yorumlar