Peygamberimize Salavat ve Dualar Zikirmatikli

  Salât ve selam kelimelerinden oluşan “salât-u selam” terkibi, Hz. Peygamber için okunan ve Allah’ın rahmet ve selamının onun üzerine olması dileğini ifade eden dualara denir. Salavât, salât kelimesinin çoğuludur. Kur’an’da, “Allah ve melekleri şüphesiz Peygambere salât ediyorlar. (O hâlde) ey iman etmiş olanlar, siz de ona salât edin ve tam bir teslimiyetle selam verin.” (Ahzab, 33/56) buyurulmaktadır.



Hz. Muhammed'e (s.a.s.) en kısa şekilde, "Allahümme salli alâ Muhammed" yahut "Sallallahü aleyhi ve sellem" şeklinde salavat getirilir. Ayrıca "Allahümme salli alâ Seyyidinâ Muhammedin ve alâ âlihî ve sahbihî ve bârik ve sellim" şeklinde salat okunabilir.
Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed Mustafa (SAV) için Salavat, salat, selam ve dua mı arıyorsunuz? Kandillerde özellikle Mevlid kandilinde mübarek günlerde bu salavatları tesbih ile çekmek zikirler mi yapmak istiyorsunuz? Daha önce android için tasarlanan ve 200 bin indirme alan uygulamamız artık İOS için yayında. Flutter ile tasarlanan kullanıcı dostu uygulamamız üstelik ücretsiz.
Uygulamamız içerisinde onlarca farklı salavat sizleri bekliyor. Büyük alimlerin kullandığı salavatlar, mücedditlerin okuduğu salatlar ve pek çok evliyanın okuduğu duaları sizler için topladık. Ayrıca her salavatın altında bulunan basit bir zikirmatik ile istediğiniz kadar salavat çekebilirsiniz. Ayrıca uygulamamızda namaz sureleri, Kuran meali, namaz hocası gibi diğer programlarımıza bağlantılar bulabilirsiniz.

Uygulamamızdaki bazı salavatlar:
Salat-ı Fatih
Salat-ı Tefriciye
Salat-ı Ümmiye
Salat-ı İbrahimiyye
Salat-ı Münciye
Hasan Basrinin Salavatı
Salavat-ı Elfiyye
Salavat-ı Azam
Salavat-ı Yakutiyye vb. onlarca salat ve selam sizleri bekliyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar