Resimli Namaz Hocası

 Namaz, İslâm dînince belli kurallara göre günde beş vakit yapılması Müslümanlar üzerine farz kılınmış olan ve İslâm’ın beş şartından birini teşkil eden ibâdettir. Türkçe'ye namaz olarak tercüme edilen salât, Arapça'da “duâ etmek, övmek, tâzim etmek” gibi anlamlara gelir.



Allah Teâlâ şöyle buyuruyor:
“Şüphesiz ki Ben; Allah’ım! Benden başka hiç bir ilâh yoktur. Öyleyse Bana ibadet et ve Beni anmak için namaz kıl!” (Tâhâ, 14)
“Ey iman edenler! Rükû edin, secde edin, Rabbinize kulluk edin, hayır işleyin ki kurtuluşa eresiniz.” (Hac, 77) Âyetleri, namazın ehemmiyetinin yanı sıra mânâsını da göstermektedir. Namaz, yüce Allah ile bir buluşma ve O'na münâcât haline etmektir.



Namaz çeşitlerini ve nasıl kılındıklarını merak mı ediyorsunuz? Namaz kılmaya karar verdiniz veya bazı yanlışlarınız var düzeltmek istiyorsunuz ama nereden başlayacağınıza karar veremediniz. Eğer bu durumları yaşıyorsanız uygulamamız tam sizlere göre.


Çünkü Namaz hocası uygulamamızda beş vakit namazın kılınışından, cuma namazına, evvabinden teravih namazına, tehheccüdden kuşluk a kadar onlarca farklı namazın kılınışı sade bir dille, resimler eşliğinde anlatılmıştır. En büyükten en küçük telefon ve tablet kullanıcılarına kadar hitap eden sade anlatımı sayesinde hangi namaz ne zaman nasıl kılınır hemen öğrenecek ve namazlarını doğru bir şekilde kılacaksınız. Ayrıca uygulamamızda Namaz sureleri ile elif ba ya,




esmaül hüsna dan efendimize salavat çeşitlerine kadar pek çok uygulamamıza da bağlantılar bulabilirsiniz.

Uygulamamızdaki namazlar ve abdestler:

SABAH NAMAZI
ÖĞLE NAMAZI
İKİNDİ NAMAZI
AKŞAM NAMAZI
YATSI NAMAZI
CUMA NAMAZI
CENAZE NAMAZI
BAYRAM NAMAZI
TEHECCÜD NAMAZI
EVVABİN NAMAZI
TERAVİH NAMAZI
KUŞLUK NAMAZI
HACET NAMAZI
TESBİH NAMAZI
KÜSUF NAMAZI
HÜSUF NAMAZI
TEVBE NAMAZI

GUSUL ABDESTİ
NAMAZ ABDESTİ
TEYEMMÜM ABDESTİ

Uygulamamızı indirmek için tıklayınız.

Yorum Gönder

0 Yorumlar