Kuran -ı Kerim ve Meali

 Kur`an-ı Kerîm, Allah`ın insanlara indirdiği son Mukaddes Kitaptır. Kur`an, son Peygamber Hz. Muhammed`e (asm) Cebrâil (as) tarafından vahiy yoluyla indirilmiş ve ondan tevatür (*) yoluyla nakl edilerek günümüze kadar gelmiştir. 



 Kur`an-ı Kerîm ferde ve cem`iyete, bütün insan sınıflarına, bütün memleketlerde ve bütün devirlerde insan hayatının bütününe, maddî - mânevî bir hidayet rehberidir. Hükûmet başkanından, kumandandan sade vatandaşa ve sokaktaki adama kadar herkes, orada kendisiyle alâkalı olanı bulur. Dünyevî ve uhrevî huzur ve saadeti için gerekli bilgi ve dersleri ondan alır. Kur`an`ın sâhip olduğu meziyet ve özellikler, âyetlerde ve hadîslerde şu şekilde beyan buyurulmuştur: * "İşte bu Kur`an muazzam bir kitabdır. Onu biz indirdik. Çok mübarektir. (Fayda ve bereketi çoktur). Artık buna uyun, emirlerine bağlanın ve Allah`tan korkun. Tâ ki merhamet olunasınız" (el-En`âm, 155). *

“Bu Kur'an, ayetlerini düşünsünler ve akıl sahipleri öğüt alsınlar diye sana indirdiğimiz mübarek bir kitaptır.” Sâd Suresi, 38/29. ayet

En doğru Kuran okuma yöntemi, Arapça okumadır. Çünkü Arapçadaki kimi harflerin Türkçede tam olarak karşılığı yoktur. Fakat Arapça bilmeyenler de mecburen latin harflerle ya da meal okuyabilirler. Uygulamamızda Kur'an-ı Kerim i hem arapça, hem latin harflerle hem de mealini bulabilirsiniz. Ayarlar menüsü sayesinde isterseniz üçünü birden aynı sayfada görebilir, isterseniz istediğiniz kısmı kaldırabilir ve sadece arapça, latin ya da mealini okuyabilirsiniz. 




Ayrıca anlayarak okumak yada ezber yapmak için ayet ayet okuma kısmı hazırlanmıştır. Bu sayede ayetleri tek tek okuyabilir, her ayetin hemen altında mealini ya da latince yazılışını ayarlayabilir ve bu şekilde okuyabilirsiniz. Artık Kur'an-ı Kerim i anlayarak okuyacak ve daha kolay ezerleyeceksiniz.



Uygulamamızda bulunan ayarlar menüsü sayesinde mevcut 4 farklı temadan istediğinizi seçebilirsiniz. Ayrıca yine ayarlar menüsünde bulunan yazı büyüklüklerini ayarlayıp kaydederek font büyüklüklerini de kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Bunun yanında arapça, latin yazılışı ve meal olarak hangilerini sayfalarda görmek istediğinizi seçerek kişileştirebilirisiniz. Uygulamamızda bulunan kayıt sistemi sayesinde 100 lerce kayıt oluşturabilir, bu kayıtlara isimler vererek hatim takiplerinizi daha kolay yapabilirsiniz. Sureler ve cüzler sayfasında istediğiniz sureyi ya da cüzü seçebilir, arama kısmında görmek istediğiniz sure ya da cüzü yazarak kolayca bulabilirsiniz. Üstelik tüm bu özellikler sadece 10 mb alan kaplıyor ve internet gerektirmiyor.




Yorum Gönder

0 Yorumlar