Hamileler İçin Egzersizler

Spor, herkes için sağlık sunması sebebiyle hamileler için de ayrı bir önem taşımaktadır. Hamilelik dönemlerinde en büyük problem kişinin ağırlık merkezinin yer değiştirmesidir. 


Hamile kadınların kardiyovasküler sağlığı yani kalp ve kan damarlarının sağlığı önemlidir. Çünkü fiziksel olarak zinde olan kadınlar doğum gibi zor bir işin üstesinden daha kolay gelir. Bu yüzden de doktor tarafından bir sakınca tespit edilmediği sürece hamilelikte spor yapmak uzmanlar tarafından ısrarla önerilir.

Bununla birlikte hamilelik döneminde egzersiz, gelişen bebek için bazı riskler taşıyabilir. Nedir bu riskler?

  1. Artan vücut ısısı

  2. Rahme giden kan akışının azalması

  3. Annenin karın bölgesinin zarar görme olasılığı

Eğer uygun bir şekilde yaparsan ve dikkat etmen gereken noktalara dikkat edersen hamilelik sırasında egzersiz yapabilirsin. 




Yaşamın her alanında olduğu gibi spor hamileler için de oldukça gerekli ve faydalı bir aktivitedir.

Hamileliğin ilk 3 aylık dönemlerinde kişiye hafif tempolu yürüyüşler ve omurgayı güçlendirecek stretching(esneme) tarzı sırt egzersizleri yaptırılır. İlave olarak hamilelerin pilates ve yoga gibi egzersizler yapması da gereklidir.



Gebelik egzersizlerin yararları:
Gebelikte duruş bozuklukları, ağrılar, nefes darlığı, varis, idrar kaçırma, rahim sarkması vb sorunları önlemede yararlıdır. • Gebelikte egzersiz doğumu kısaltıp kolaylaştırdığı gibi, bebeğin sağlığı için de yararlıdır.
Doğumda stresi ortadan kaldırıp ağrılarla baş edebilmenizi sağlar. Doğum sancılarını azaltır.
Vücudunuzu tanımanızı sağlar ve dolayısıyla korkuyu azaltarak kendinize güveninizi arttırır. Ruhsal açıdan rahatlatır.
Gebelik süresince yapılacak egzersizler doğumdan sonra tekrar normal kilonuza dönmenizde kolaylık sağlar.


Uygulamamızı hemen indirin. Hamilelikte yapılması gereken egzersizleri sizlerde öğrenin. Ayrıca egzersizler hakkında detaylı bilgilerde bulabilirsiniz. Ayrıca uygulamamızın içerisindeki bağlantılar sayesinde hamilelik takibi, gelişimi, faydalı bilgiler, bebekler için ninniler, yemek ve çorba tarifleri, müzik kutusu gibi pek çok uygulamamıza da ulaşabilirsiniz.





Yorum Gönder

0 Yorumlar