Hac ve Umre Rehberi

 İslami bir terim olan “ Hac ” kelimesi , diilimize Arapça’dan geçmiştir. Terimsel olarak Hac, islam’ın emrettiği, Müslüman olanların Zilhicce ayında Mekke’de Kabe’yi  ziyaret ve tavaf  ederek yaptıkları bir ibadettir.



Umre, Zihicce ayında Hac için tahsis edilmiş olan beş gün dışındaki tüm günlerde, ihrama girilerek ; tavaf (Kabe’nin etrafında 7 defa dönmek) ve sa’y  (Safa ve Merve arasında 7 defa gidip gelmek ) yaptıktan sonra saçları kısaltarak ya da kazıtarak tamamlanan bir ibadettir.  

Hac ve Umre nasıl yapılır? Farzları ve Sünnetleri nelerdir? Hac ile ilgili terimler, Say nedir? Tavaf nedir? vb. bilgileri bulabileceğiniz Hac ve Umreye gitmeden rehber olarak kullanabileceğiniz harika bir uygulama sizleri bekliyor. 


Ana başlıklar halinde hazırlanan uygulamamız detaylı anlatımıyla çok hoşunuza gidecek. Ayrıca yazıları kendinize göre ayarlayabilir, başlıkları favorilerime ekleyerek daha sonra tekrar kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Ayrıca istediğiniz arkadaş eş dostunuza paylaşımda bulunabilirsiniz. İstediğiniz platformda.





Yorum Gönder

0 Yorumlar